Training teamverbetering

Welke factoren bepalen het succes van mijn team?

Teamwork is het samenvoegen van talenten in een team, die elkaar aanvullen en versterken. Door je eigen kwaliteiten en belangen optimaal af te stemmen op de kwaliteiten van een groep of een collega ontstaat het beste resultaat.

Tijdens de training ‘Werken aan teamverbetering’ ga je met een paard aan de slag. Paarden zijn kuddedieren. Zij “vechten” voor hun plaats in de hiërarchie, waarbij de sterkere uiteindelijk bereidwillig als leider wordt geaccepteerd. Wat voor paarden geldt, is ook van toepassing op mensen. Respect en vertrouwen is daarbij de basis. Net als overtuigingskracht en geloofwaardigheid.

Paarden zijn sensibele dieren die vaardig zijn in het spiegelen van ons gedrag. Ze leven in het hier en nu en zijn eerlijk. De metafoor van de kudde kan prima worden toegepast op het functioneren van een team. De paarden maken verborgen patronen in het team zichtbaar. Door als team oefeningen te doen met paarden, worden deze patronen op een luchtige manier bespreekbaar gemaakt.

Je krijgt hierdoor inzicht in jezelf en in het team en het geeft je de mogelijkheid te experimenteren met nieuwe mogelijkheden in houding, gedrag en communicatie. Je wordt uitgenodigd om uit je comfortzone te treden. Juist daar kun je namelijk nieuw gedrag leren.

‘Ontdekkingen doen samen met het paard, maar dan wel met beide benen op de grond. Zowel letterlijk als figuurlijk.’

In het voortraject ga ik samen met de organisatie aan de slag: wat speelt er precies, waar liggen de knelpunten en wat is het gewenste eindresultaat van de training voor het team? Aan de hand van de intakegesprekken met de deelnemers stel ik een op maat gemaakte training samen.

Wil je meer weten over deze training en wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Vul dan het contactformulier in.