Return to previous page

Personeel & organisatie

Personeel & Organisatie

Een gezonde basis voor groei

Wanneer een organisatie gaat groeien of veranderen, komen er steeds meer vragen op HR-gebied. Hoe zorg je voor een goede personeelsadministratie? De juiste arbeidscontracten? Doeltreffende functieprofielen en functioneringsgesprekken? Soms gaat het om lastige personeelsproblemen, zoals een ontslagzaak, re-integratie van een zieke medewerker, frequent ziekteverzuim, een slecht functionerende medewerker, onrust op de werkvloer of een reorganisatie.

Ik pak deze personeelsvraagstukken graag op. Ik denk open met je mee op operationeel, tactisch en strategisch niveau en zorg voor een praktisch HR-beleid dat de stevige basis vormt waarop je bedrijf verder kan groeien. Ik begeleid deze trajecten of voer ze in zijn geheel uit. Op projectmatige basis, of voor een vast aantal uren per week of maand.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Opstellen van de HRM-procedures en processen
  • Begeleiden, terugdringen van ziekteverzuim
  • Opzetten en begeleiden van jaarlijkse gesprekken
  • Vormgeven van maatwerk opleidingsprogramma’s
  • Ondersteunen bij persoonlijke en teamontwikkeling
  • Opstellen van functieprofielen
  • Opstellen van een personeelshandboek
  • Begeleiden van reorganisaties en bij ontslagzaken
  • Coördineren van werving- en selectieprocessen.

Professioneel, flexibel en met oog voor de menselijke kant komen we samen tot een mooi resultaat voor werkgever én medewerker. Het is mijn doel te zorgen dat beide partijen happy zijn. Want als mensen beter functioneren, werkt het bedrijf beter.

Opdrachtgevers voor wie ik werk zijn onder andere: Offices For You verhuur kantoren (landelijk), Bandtransport Europe (Uitgeest), InLeisure ontwikkelt vakantieparken  (Landelijk) en Leja Products (Nieuw-Vennep).

Juiste gegevens geven duidelijkheid

Hoeveel mensen hebben we in vaste dienst? Hoeveel geven we uit aan opleidingen? Wat is ons ziekteverzuim? Wat is de geschiedenis van deze medewerker bij ons bedrijf? Allemaal voorbeelden van vragen die door de directie of leidinggevenden kunnen worden gesteld. Met een goede administratie kunnen deze gegevens eenvoudig uit het systeem gehaald worden. Een overzichtelijke personeelsadministratie is bovendien de sleutel om toekomstige personeelsproblemen voor te zijn.

Maar ja, hoe houd je zo’n administratie bij? Hoe verzamel en verwerk je de verschillende gegevens? En wie denkt aan de aan- en afmeldingen bij de van toepassing zijnde instanties, alle ziektemeldingen en verlofaanvragen?

Snel kunnen beschikken over de juiste gegevens geeft duidelijkheid en voorkomt op langere termijn vragen waar geen antwoord op gegeven kan worden. Ik breng jouw personeelsadministratie op orde en leer je hoe je die op eenvoudige wijze zo kunt houden. Korte lijnen en pragmatisch te werk gaan, daar houd ik van.

Wil je een overzichtelijke personeelsadministratie? Stuur een mail naar arjan@ajmplus.nl. Dan neem ik contact met je op.